Det var en gang et knuslete bad

Et bad på størrelse med et frimerke. På to voksne og fire aktive barn i alderen 8-18 år. Skal du få slikt til å fungere, bør du ha et meget avslappet forhold til dette med venting. Idag går morgenritualet helt foruten venting for familien Knivsberg Hernes. Med to nye bad er det plass til alle.

Ina Knivsberg og John Peter Hernes falt pladask for eiendommen på Madla i Stavanger. Beliggenheten var perfekt. Det lå sentralt, men likevel stille og lunt tilbaketrukket. Et helt alminnelig 60-talls hus i et veletablert strøk.

I dag, snaue to år etter at de overtok eiendommen, er den ikke til å kjenne igjen. Ikke ute, og i alle fall ikke inne. Alt er gjort om. Nå viste det seg at det også var tvingende nødvendig. Forsmedelig nok var huset angrepet av skadedyr. - Det var ingen annen råd enn å strippe det inn til stenderverket, sier husfrue og tannlege Ina. – Men det var en møysommelig operasjon. I en periode hadde vi verken kjøkken, bad eller gulv i stua.

 

Tilpasset storfamilien

Aldri så galt at det ikke er godt for noe. Tingenes tilstand åpnet mulighetene for å tenke helt nytt.  - Nå kunne vi tilpasse hele huset til familien. Og vi forandret på det meste. Vegger ble åpnet, vegger ble flyttet og vi fikk en mer tidsriktig og praktisk rominndeling.

Vi visste hvordan vi ville ha det og tok selv regien, godt hjulpet av flinke fagfolk. I så henseende utmerket VB sin representant, Alfa Rør AS, seg som en drøm å jobbe med. De skjønte hva vi var ute etter og var med i den kreative prosessen, fra begynnelse til slutt.

Baderomsløsningene som vi etter hvert kom fram til, er langt på vei deres fortjeneste, fremhever Ina begeistret.  - Som den storfamilien vi er, ville vi fremfor alt ha det enkelt og funksjonelt. Ved å slå ut veggen mellom det vesle baderommet og det tilstøtende soverommet, fikk vi det arealet vi trengte.

Egentlig hadde vi tenkt at badekaret vårt skulle stå her og pryde, men det stjal for mye plass. Løsningen med de doble dusjene ble en glitrende erstatning, noe som var rørleggerne sin idé. Hva badekaret angår, så ble det flyttet ned i kjelleretasjen der vi flyttet på vegger og rigget til nok et baderom. I den prosessen ble varmtvannsberederen skiftet og flyttet inn i et nytt og praktisk vaskerom.

Vi er ekstremt fornøyde, hele familien. Drømmen om å få et stort, trivelig og funksjonelt bad har i sannhet gått i oppfyllelse. Vi har til og med fått to. Og kø på badet, det er definitivt historie.

 

Produktinfo

Toalettet er en Ifø Sign veggskål med soft-close sete og Grohe Skate Cosmopolitan betjeningsplate. Den smarte vasken er en Intra CRS 275 servant med en berøringsfri Oras Electra 6V servantbatteri.

Badet i kjeller er utstyrt med Dansani baderomsmøbel og Hansgrohe Talis-S servantbatteri. Badekaret og søylebatteri er ikke levert av VB.

På det store badet er det satt inn to stk Grohe Rainshower dusjsett, Purus slukrenne og Dansani baderomsmøbel med to Hansgrohe Talis-S servantbatteri.